Zo lang we social distancing in acht moeten nemen, geef ik de lessen ‘Blij Bevallen met hypnobirthingonline. Zie verder onder Shop voor de mogelijkheden.

 

Blij Bevallen met hypnobirthing & yoga

Als je in verwachting bent en je binnenkort gaat bevallen dan ben je hier op de goede plek. Misschien vind je het denken aan de bevalling eng, maar als je eenmaal aan je voorbereidingen begint, gebruikmakend van hypnobirthing en yoga dan is het verslavend…

“Hypnobirthing is je brein bewust trainen om de gewenste biofeedback te produceren”

In hypnobirthing ga je bewust trainen om de juiste biofeedback van je lichaam te produceren. Door jouw eigen ervaringen groeit je zelfvertrouwen. Je krijgt vertrouwen in je lichaam en geest, vertrouwen in de natuurlijke processen van zwangerschap en geboorte. Doel van de training Blij Bevallen met hypnobirthing & yoga  (ik noem het bewust training en geen cursus) is een rustige, ontspannen zwangerschapsperiode en een blije geboorte van jullie kindje.

Training

Tijdens de training leer je, ondersteund met audiobestanden en persoonlijke begeleiding:

  • om de natuur haar werk te laten doen
  • zonder problemen leiding te nemen in alles wat te maken heeft met jouw ouderschap
  • om vertrouwen in jezelf en elkaar te verdiepen en elkaar beter te begrijpen
  • gebruik te maken van de kracht die in jou is
  • blokkades op te heffen met een hypnosesessie
  • zelfhypnose te gebruiken voor, tijdens en na de bevalling.

Uiteraard kan ik je geen garantie geven voor een pijnloze bevalling. Maar ik leer je wel te bevallen op een manier dat je volledig bewust, kalm en zelfverzekerd bent. Het is mijn streven elke toekomstige moeder de ondersteuning te bieden die zij nodig heeft.

Vertrouwen

Het krijgen van een kind, of het nu de eerste, tweede, of derde is, is elke keer een unieke ervaring. Dat zal iedere moeder beamen. De training besteedt aandacht aan het geleid worden door vertrouwen in het perfect functioneren van je eigen lichaam. Daarmee leer je de kracht van het geboorteproces voelen. Daarbij is belangrijk dat jullie je volledig inzetten voor de oefeningen die worden aangeboden.

Voor de moeder

De training Blij Bevallen met hypnobirthing & yoga zal deze gebeurtenis nog rijker maken. Het zal je leren meer invloed te hebben op wat er in je lichaam gebeurt. De geboortekracht is de natuur op z’n best. Met de woorden van Hester Appelman: het is een ‘geboortenis’.

Tijdens de voorbereiding op een blije geboorte groeit je vertrouwen in jezelf en in het geboorteproces. Je gaat begrijpen dat wanneer je gedachten vrij zijn van angst en spanning, jouw lichaam vrij kan zijn van stress. Het zal functioneren zoals het moet. Je gaat leren hoe je het beste met de natuur kunt samenwerken. Daarmee kun je volledig ontspannen zijn en kun je verwachtingsvol uitzien naar de geboorte van je baby.

Voor vader of geboortemaatje

Jij staat klaar om ondersteuning te bieden als geboortemaatje – als man, partner, vriend of vriendin, zus of moeder. Je hebt een bijzondere rol te vervullen bij de voorbereiding met behulp van hypnogeboorte. Het ondersteunen van de moeder en het verbonden zijn met het (ongeboren) kind zijn een heel bijzondere vorm van partnerschap. Partners vertelden dat ze dicht bij elkaar zijn gekomen tijdens de voorbereidingen en tijdens het geboorteproces, iets dat zij niet voor mogelijk hadden gehouden.

zwangerschapsbegeleiding met hypnobirthing